3 tips til en sundere livsstil

cykelbriller

For mange kan det virke uoverskueligt at leve en sund livsstil! Medierne får det nemlig til at lyde som om, det er enten eller. De får det til at lyde som om, du skal give afkald på en masse af dine glæder for at have en sund krop og et sundt sind. Det er dog slet ikke tilfældet! Med disse tre tips til en sundere livsstil, kan du komme drømmen nærmere. Læs med her!

Gør det nemt at dyrke motion

Motion behøver ikke at ske i et fitnesscenter. Det kan ske hvor som helst. Det kan være en tur på skøjtebanen til vinter, det kan være at gå en tur med din venindes hund, det kan være at tage cyklen på arbejde.

Hvis du godt kan lide tanken af at dedikere tid til at dyrke motion, så kan det dog også være en hobby. I Danmark er mange glade for cyklen som transportmiddel, men de er også glade for cyklen som en hobby. Find en cykelklub i nærheden af dig – det kræver hverken dyre cykelbriller eller det rigtige tøj. Dog kan cykelbriller være en motivationsfaktor til at komme afsted.

Livsstilsændring

Manger bruger motivation til at træne og spise sundt – og så stopper de, når motivationen ikke er der længere. Hvis du gerne vil have en sund livsstil, så handler det om at leve sundt mere end 50% af tiden. For langt de fleste handler det om at ligge et sted mellem 60% og 80%. Hvis du skal overføre dette til for eksempel at spise sundt, så er det faktisk simpel matematik.

Vi spiser i gennemsnit tre store måltider på en dag. Det vil sige, at du i gennemsnit spiser 21 måltider på en uge. 60-80% af dine måltider på en uge svarer til mellem 13 og 17 måltider, som du skal finde ud af at spise sundt. Spiser du en portion havregryn til morgenmad normalt, så har du allerede de syv første. Tilføj dertil at du måske laver aftensmad 3 gange om ugen, hvor du laver dobbeltportion, og så har du ramt de 13, og du er allerede over halvvejs med sunde måltider.

Byg vaner med cykelbriller

Vaner er noget, som der ofte bliver snakket afslappet om, men ingen snakker om videnskaben bag. Og det er nemlig en videnskab.

Du har garanteret hørt, at en vane bliver skabt på 21 dage. Men hvis du gerne vil være sikker på, at du vedligeholder den, så skal du manipulere dine kemikalier i hovedet en lille smule.

Sæt dig en lille vane – for eksempel at cykle en tur hver dag – og hold den i 7 dage. Efter 7 dage køber du dig selv et par cykelbriller som belønning. Fortsæt herefter med at cykle en tur hver dag i 14 dage mere og beløn igen dig selv måske med et sæt cykeltøj. Det vil nemlig forbinde vanen med glæde, og dermed vil du have nemmere ved at vedligeholde den.

Belønningen behøver ikke at være cykelbriller, det kan også være noget billigt som et par strømper eller lignende. Pointen er, at det er noget, som du mangler og gerne vil have.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.